Saturday, June 27, 2009

pesta BUKU perlis


Event yang ditunggu-tunggu sume orang..well semua jugak la.

Sebab kurang tempat2 yang nak dilawat.. balik2 Gua Kelam, Tasik Melati.

Event ni buat kat sekolah.

Kat dewan SJK (C) Choon Aik, Jalan Raja Syed Alwi.



Ini demo EZ math oleh Abang rambut Purple.


Kreatif kan? Model rumah dari gabus + kadbod.
Ntah ape materialnya, kawe pun dak tahu.


Rumah Tarzan.. ooooo ooo oooooooo


Buku sekolah, buku agama, novel, makanan kesihatan pun ada.


Cabutan bertuah pun ada, dengan setiap pembelian, 1 resit, 1 cabutan.
Tapi kene datang lagi 29 Jun ni.
Kot kot kitorang menang ke.. :)


Wednesday, June 10, 2009

MaKaN kAt LaDaNg KeLaPa SaWiT???


Hari sabtu lepas aku gi melaka ngan famly. Almaklumlah cuti2 sekolah banyak jemputan kawin... tu yang gi sane sepupu ayah akunye anak kawin. So,sempatlah bermalam kat sane 1 malam...

Keesokkan harinye b4 bertolak balik jb dalam tghari lebih kurang gitu la meraun cari tempat makan yang sedap2. Raun punye raun, sekali terjumpa tempat ni.... Ayah aku terus berhentikan kereta,parking terus turun dari kereta.

Pelik tu... orang ramai.. rupe2nye tempat makan. dalam ladang kelapa sawit beb................



ni antara menunye... tapi alamak tak nampak jelas.... sorry ye...

ni orang jual2 vcd ilmiah..... cari rezki.....

ni tempat dia nak ready hidang kat para pelanggan yang kunjung dan menanti hidangan yang lazat2 belaka

memang meriah banyak menu2 di paparkan di sane sini

mmmmm yummy... ni antara hidangan yang istimewa. cendol sawit special namanye. power ... memang sedapsss

melaka pun ade otak-otak tuuuu..

tapi tak leh lawan otak-otak kempas jb arrr
jangan marah haaa orang malako.....

tunggu hidangan daaa

lauk ayam kampung pun ade

opss dah makan bayau ler dulu sabolom balik weiii


ni antara air minuman yang kitorang oder

ni pulak menu lauk nye. ha yang telur asin a.k.a. telur masin ni bukan kitorang oder ye.. dia bagi free je

yang ni lauk ikan pari masak asam pedas kaw kaw punye...
asam pedas melako

sedang menikmati aneka hidangan leh la tengok ikan-ikan besau kat kolam ikan ni....

wat pe tuuuuu???

unik kan tempat basuh tangan

Sunday, June 7, 2009

iPoh maLi @ lOkenG -> meMOry LAne

Pintu gerbang masuk ke Memory Lane



Menjual barang2 pelik, macam kayu, buntat, akar, keris.


Ni dacing zaman dulu2.


Cuba teka?
Inilah mesin kisar padi (nak asingkan kulit padi tu).

DJ Dave pose macho.

Ni rege dia RM15, buat tembak cicak.

Pakcik ni jual barang RM 10. dapat potong mozek siap ada curve lagi.
Pastu multi purpose pisau dia ni.
Free goodies macam mata pisau dengan pemotong kulit buah.

Ini baru sebahagian, ada lagi banyak majalah yang dia jual.


Basikal antik anyone?

Gong dan dulang tembaga.

Tembikar lama.







Ipoh Superheroes

This is Flash News reporting from Ipoh.
There were few highly profile superheroes found, please do keep track these guys.

Space Man a.k.a Ketua Saintis Negara
(the one with the wheels)
That was written on the trolley.

The Machine a.k.a Abang Man Enjin
( this engine runs without cylinder oil = minyak hitam! )

Money Boy a.k.a Budok Pitih
( kayo den, kayooooo )



Katak Man a.k.a Mat Katak
( sorry..out for business. i'll rescue you later )


Saturday, June 6, 2009

Wayang Kulit Seri Asun a.k.a Shadow Play

Hari jemahat malam sabetu, aku pegi la kat Changlun.
Makan malam kat simpang Kg. Pauh.
Then bila dah abis makan, dengar bunyi samting macam orang main wayang kulit.
Lintas jalan, menapak sampai depan C Mart..., sah! ada wayang kulit beb!!

Ni intro sebelum wayang start.

Watak utama, seorang suami beristeri dua dan ada 2 assistant.
Ceritanya, anak dari isteri pertama dah umur 7 tahun.
Jadi ikut adat, ada buat tilikan
Isteri pertama tak setuju sebab zaman dah moden tapi
isteri kedua suruh buat jugak (ada evil plan la tu!)
So, 2 asistant disuruh peegi jumpe bomoh....
Sepanjang perjalanan berlakulah macam2 perkara yang kelako.
Yang tengah kaler itam tu la Etong. watak paling glemer.


Haaa, yang ni backstage lepas performance abis.
Tok dalangnye.

Friday, June 5, 2009

Viva Vex

Hi guys!
This is during Perodua Internal Quality Campaign Exhibition.
This credit for Perodua R&D. Viva hurray!!!!







But somehow this Viva resembles Gamabunta... The one that Jiraiya can summon.
Do you think so?



Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers