Sunday, January 24, 2010

Siput Wash Service Sdn Bhd

1. Hinsss.. marah ni marah ni (sambil mendenguskan hidung tanpa menyedari bulu idung dah panjang)

2. Ada ka patuit, pi carwash, hantaq pukoi 5.30 petang, siapnya pukoi 6.50 petang? Patuit ka?

3. Aku dok menunggu macam mak bapak menunggu anak balik beraya yang tak sampai2.

4. Masa tu ada 2 bijik kereta menunggu untuk basuh, 1 kete tu tengah nak siap.

5. Hanya selepas 1 jam 15 minit, baru kereta aku dibasuh. Boleh bayangkan betapa azab nak menunggu?

6. Aku ingat carwash ni ok, sebab baru bukak, kat area pekan kecil. Alih2, kalo aku drive pi bandar, tentu dah siap basuh dengan sempat makan Radix Fried Chicken( marilah makan RFC) lagi.

7. Last2, time dorang siap basuh luar kete, aku pi kuarkan carpet, pegi tepuk2 sendiri, basuh alas plastik carpet, siap berus lagi. Barulah budak2 carwash ni laju buat keje.

8. Matahari dah nak turun dah. Maghrib pun dah nak sampai. Aku wat bodo, amik apa yang patut, kemas kete sendiri.

9. So, len kali if malas nak pi carwash, korang ikut tips ni :
a. Pastikan kereta korang mempunyai bumbung automatik. So parking kat mana2 dah ada bumbung.
b. Bungkus kete dengan kanvas kete, cuma korang lubangkan je kat cermin depan untuk view depan, lubang tingkap untuk angin dan lompat kuar masuk (x payah bukak pintu), dan
lubang minyak.
c. Adakan carwash sendiri di setiap tempat. Pasti kereta korang didahulukan.
d. Pakai kereta kawan bila nak ke mana2. Kereta sendiri simpan di rumah.

terima kasih daun keladi.

Sunday, January 17, 2010

Agenda Yahudi di AJL ke 24 TV3?

Salam.

Blog post kali ni aku amik dari blog http://jejakitinggalanrasul.blogspot.com/ .

Sebelum ni klau sape2 ada tengok The Arrival kat Youtube dari part 1 sampai part 51 atau
terjemahannya Satu Kedatangan part 1 sampai part 51, mesti faham isu ni.

Apa yang aku terperasan dalam AJL adalah sama dengan apa yang blog link kat atas bagitau.

Please, sume pergi pada link ni ..Ada apa pada AJL 24?

Thursday, January 7, 2010

Kata dulang paku serpih......

Tak paham aku.

Memang cukup tak paham.

Manusia ni memang terer bab mengata orang.

Tak kisahla siapa pun dia, tapi kita selalu anggap apabila "orang jahat" mengata orang baik, "orang jahat" tu memang mulut jahat.

Tapi macam mana bila "orang baik" di kalangan korang mengata orang lain bahawa si anu tu itu dan ini ?

Tak ke pening jadinya?
"orang baik" dah sekapal dengan "orang jahat".

Aku berada dalam lautan manusia yang mana semua manusia ni ada kedudukan dan penilaian masing2. Ada orang kata bende yang "neng kene" (bahasa jawa -> korang carik sendiri) baik tapi ada orang lain kata bende yang "neng kono" tu bagus.

So, kadang2 (banyak kali kot) kita akan dipergunakan / diperdayakan dengan kata2 manis "orang baik" bahawa si polan itu memang hampeh tapi rupe2nye "ada udang di sebalik rumput".

"Orang jahat" pulak bila buat baik, akan dilihat tak baik selalu. dipandang slack (ye ke ejaan ni?)

Jadinya orang yang paling selamat itu siapakah dia? Yang betul2 baik, tak memperdaya dan diperdaya..... jeng jeng jeng ...

Sila taip ON DUIT dan hantarkan ke 34567. Setaip SMS akan dicaj melampau. Jangan minta kebenaran adik anda sebelum melanggan servis ini.

Wakakakakakak!!!!!

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers