Thursday, October 7, 2010

Malaysia dah ade tahun 1937

Ditulis oleh Rupert Emerson. lahir tahun 1899 - mati pada 1979. 80 tahun hidup.

Bukunya bertajuk Malaysia : A study direct and indirect rule diterbitkan pada 1937 pada umur dia 38 tahun.

Apa ???? Masa tu hanya ada Tanah Melayu. Mane ade Malaysia? Apasal nama ni dah ade?

Biografi Emerson ..
Rupert Emerson


From Wikipedia, the free encyclopediaJump to: navigation, search


Rupert Emerson (August 20, 1899, in Rye, NY - February 9, 1979, in Cambridge, MA) was a professor of political science and international relations. He served on the faculty of Harvard University for forty-three years and served in various U.S government positions.






After serving in the U.S. Navy from 1917-18, he received a B.A. from Harvard University in 1922, then a Ph.D. at the London School of Economics in 1927. He was a member of the American Political Science Association, the Association for Asian Studies (president, 1952-53), the African Studies Association [1] (president, 1965-66), the American Academy of Arts and Sciences, and the Council on Foreign Relations.

Emerson, R. (1937). Malaysia: A study in direct and indirect rule. Kuala Lumpur: University of Malaya Press sole distributors University of Malaya Cooperative Bookshop
 
ni haa journal dia ada jual online. 2 muka surat. ni adalah review kepada buku yang ditulis oleh rupert. yang review buku adalah J.R Hayden.
 



ni hanya sebahagian review buku yang terbit pada 1937. aku x dapat baca semua sebab xde pasword web ni. berbayar beb..

tengok link ni .... ....

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers