Thursday, November 21, 2013

Tarikh Gaji dan Bonus Kakitangan Awam

Direct to the point.
Tahun 2013, ini tarikh dapat gaji.
(dah akhir tahun pun nak post juga ke?)
Ya, sebab orang nak bajet belanja sekolah tahun 2014.

BULANTARIKHNOTA
Januari23 Januari 2013 (Hari Rabu)
Februari*25 Februari 2013 (Hari Khamis)Tahun Baru Cina: 10 & 11 Februari 2013
Mac25 Mac 2013 (Hari Isnin)
April25 April 2013 (Hari Khamis)
Mei23 Mei 2013 (Hari Khamis)Pesta Menuai : 30 & 31 Mei 2013
Jun* 25 Jun 2013Hari Gawai : 1 & 2 Jun 2013
Julai25 Julai 2013 (Hari Khamis)
Ogos* 22 Ogos 2013 (Hari Khamis)Hari Raya Puasa : 8 & 9 Ogos 2013
September25 September 2013(Hari Rabu)Hari Raya Haji 2013 : 15 Oktober 2013
Oktober8 Oktober 2013 (Hari Selasa)Deepavali : 2 November 2013
November25 November 2013
Disember* 18 Disember 2013Hari Khamis : 25 Disember 2013)

Bonus  Kakitangan Awam tahun 2013 dijangka dibayar pada Januari 2014.

Juga banyaklah seminar berkenaan tambah pendapatan masa tu dan offer barangan murah time tu juga.

***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Iklan tender kerajaan 2014 ( Dah ada ? )

Assalamualaikum,

Iklan tender kerajaan vs audit negara.

1. Ada satu penghubung yang menarik antara kedua-dua perkara ni.
2. Iklan kerajaan dipandang oleh orang bisnes sebagai lubuk duit.
3. Audit negara dipandang oleh orang politik sebagai modal untuk hentam kerajaan.
4. Ada juga orang politik yang aktif bisnes. kalau tak bisnes, camne nak sara hidup kan ?
5. Sekarang ni, iklan tender kerajaan semua orang berpusu-pusu nak grab.
6. Aku pernah tengok senarai company yang bid untuk 1 tender kerajaan bagi kerja-kerja keselamatn bangunan, fuuuuhhhh.. lebih 50 company yang bid laah.
7. Jadi ... apa kriteria pemilihan ? bagaimana ketelusan dapat dipertahankan >
8. Sebab dulu aku pun kerja bahagian procurement,so memang la banyak benda nak beli.
9. Banyak laa orang nak  menghimpit dan menjadi saudara dekat.
10. Bayangkan aku yangmuda remaja time tu berumur 25 tahun dipanggiloleh bisnesman yang sebaya makaku sebagai encik.. dientertain, dan bermanis muka setiap kali bertemu.
11. Adoi la.
12. Mana cerita audit negara ?
13. Krik... krik... 

Aku nak beri tips bagaimana nak dapat tender kerajaan..Ini ialah modul yang kawan aku dah sediakan.

Kepada yang baru dan lama dalam bisnes supply pada kerajaan, mesti ada perkara yang tuan-tuan belum tahu lagi.. contohnya..

Berikut adalah tajuk topik perkara-perkara yang akan anda pelajari:

BAHAGIAN 1: MERANCANG PERNIAGAAN
Bab 1
Membuka Perniagaan Sendiri
Merancang Perniagaan
Perniagaan di Malaysia
Sebelum Memulakan Perniagaan
Bentuk-Bentuk Perniagaan
Franchais
Pembiayaan Perniagaan
Berurusniaga Dengan Kerajaan
Peluang Perniagaan
tender kerajaan
Bab 2
Perancangan Perniagaan
Membuat Perancangan
Penyataan Misi
Format Rancangan Perniagaan
Penerangan Kandungan Rancangan Perniagaan

BAHAGIAN 2 : MEMULAKAN PERNIAGAAN
Bab 3
Pendaftaran Suruhanjaya Syarikat Malaysia
Mendaftar Perniagaan
Pendaftaran Perniagaan Milikan Tunggal dan Perkongsian
Yuran Pendaftaran Perniagaan

Bab 4
Pendaftaran Pusat Khidmat Kontraktor
Mendaftar Syarikat
Tujuan Pusat Khidmat Kontraktor
Permasalahan Kontraktor
Bidang Khidmat Nasihat
Pengelasan, Had Kewangan dan Bayaran Pendaftaran
Ekuiti
Penglibatan Lebih Dari Satu Syarikat
Syarat Am Pendaftaran
Kawasan Operasi
Pegawai Syarikat
Bidang Kerja
tender kerajaan
Bab 5
Pendaftaran Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia
Mendaftar Kontraktor
Sistem Satu Pendaftaran Kontraktor
Kategori Pendaftaran
Keperluan Dokumen

Bab 6
Pendaftaran Pembekal ePerolehan
Mendaftarkan Syarikat
Bayaran Yang Dikenakan
Langkah-Langkah Permohonan Atas Talian

BAHAGIAN 3: PEROLEHAN KERAJAAN
Bab 7
Proses Perolehan Kerajaan
Perancangan Perolehan
Prinsip Perolehan
Jenis dan Bidang Perolehan

Bab 8
Keutamaan Syarikat Bumiputera
Syarikat Bumiputera
Keutamaan Dalam Perolehan Bekalan / Perkhidmatan
Nilai Peratus Keutamaan Syarikat Bumiputera
Nilai Peratus Keutamaan Pembuat dan Pengilang Bumiputera
Keutamaan Dalam Kontrak Kerja
tender kerajaan
Bab 9
Kaedah Perolehan
Perolehan Melalui Panjar Wang Runcit
Perolehan Melalui Kontrak Pusat
Pembelian Terus
Perolehan Melalui Sebut harga
Perolehan Melalui Tender
Perolehan Secara Gotong Royong
Perolehan Melalui Kontrak Jabatan Lain

BAHAGIAN 4 : SEBUT HARGA KERAJAAN
Bab 10
Had dan Syarat Sebut harga
Perolehan Melalui Sebut harga Bekalan / Perkhidmatan
Perolehan Melalui Sebut harga Kerja

Bab 11
Proses Mengeluarkan Sebut harga
Dokumen Sebut harga
Spesifikasi
Penjualan Dokumen Sebut harga
Tatacara Pengurusan Sebut harga
Tempoh Sah Laku Sebut harga
Lampiran 1: Lampiran Q
Lampiran 2 : Arahan Kepada Penyebut Harga
Lampiran 3 : Syarat Sebut Harga Kerja
Lampiran 4 : Borang Sebut Harga Kerja
Lampiran 5 : Ringkasan Sebut Harga (Pukal)
Lampiran 6 : Ringkasan Sebut Harga (Kuantiti)
Lampiran 7 : Senarai Semak
tender kerajaan
Bab 12
Proses Penerimaan Sebut harga
Peti Tawaran Sebut harga
Pembukaan Peti Tawaran Sebut harga
Tugas dan Tanggungjawab Pembuka Sebut harga

Bab 13
Proses Penilaian Sebut harga
Penilaian Sebut harga
Tugas Jawatankuasa Penilaian Sebut harga
Jawatankuasa Penilaian Teknikal Bekalan / Perkhidmatan
Jawatankuasa Penilaian Harga Bekalan / Perkhidmatan
Penilaian Sebut harga Kerja
Asas Penilaian Sebut harga

Bab 14
Proses Pemilihan Penyebut harga
Kertas Taklimat Sebut harga
Jawatankuasa Sebut harga
Pertimbangan Jawatankuasa Sebut harga
Keputusan Jawatankuasa Sebut harga
Lampiran 8 : Borang Perjanjian Inden Kerja

BAHAGIAN 5 : eKATALOG DAN ePEROLEHAN
Bab 15
Penyediaan eKatalog
Sistem eCAT
Log Masuk eCAT
Cipta dan Terbit Katalog
tender kerajaan
Bab 16
Membuat Pengesahan Pertanyaan Pembelian
Membuat Pengesahan Pesanan Kerajaan
Membuat Pembekalan Pesanan
Penjanaan Invois

Bab 17
Pengesahan Pesanan Perkhidmatan
Penciptaan Nota Perlaksanaan Pesanan
Penjanaan Invois

Bab 18
Mendapatkan Maklumat Sebut harga dan Tender
Memuat turun Dokumen Tender
Penyediaan Cadangan Teknikal dan Kewangan Tender
Pengesahan Cadangan
Melihat Jadual Tender

BAHAGIAN 6 : KONTRAK KERAJAAN
Bab 19
Pentadbiran dan Pengurusan Kontrak
Bon Perlaksanaan
Bayaran Pendahuluan
Syarat-syarat Bayaran Pendahuluan
Bayaran Interim / Kemajuan Bagi Kontrak Kerja
Bayaran Balik Pendahuluan
Perubahan Dan Perlanjutan Tempoh Kontrak Bekalan
Perubahan Dan Perlanjutan Tempoh Kontrak Kerja
Lampiran 9 : Format Laporan Perolehan Secara Sebut Harga
tender kerajaan
BAHAGIAN 7 : TIPS PEROLEHAN KERAJAAN
Bab 20
Peluang Memasuki Sebut Harga     
Iklan Di Akhbar Utama
Iklan Di Laman Web
Iklan Di Papan Kenyataan
Hubungi Bahagian Yang Menguruskan Perolehan
Hubungan Yang Baik
Lampiran 10 : Contoh Iklan
tender kerajaan
Bab 21
Cara Pemarkahan Penilaian Sebut harga dan Tender
Sistem Pemarkahan
Bagaimana Untuk Mendapatkan Markah Lebih?

Bab 22
Peringatan Mengenai Kesalahan Rasuah


Klik perkataan wow untuk dapatkan maklumat penuh dan tips tender kerajaan.

Wow! 230 Muka Surat, 7 Bahagian dan 22 BabTiada Rujukan Seperti Ini Di Kedai Buku Kegemaran Anda

***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************


Sunday, November 17, 2013

(Live dengan penulis!) Buku Mudahnya Menjemput Rezeki

Ini buku mini. Kredit gambar ke en. Illiyin Ahmad

Assalamualaikum

1. Alhamdulilah, saya dah habiskan bacaan buku Mudahnya Menjemput Rezeki.
2. Bacaan yang terbaik of course Al Quran.
3. Tetapi untuk lebih memahami konsep rezeki dan bacaan straight to the point, saya amat syorkan membaca buku ini.
4. Alhamdulillah pada 16 November 2013, saya dapat bercakap sendiri dengan Ustaz Fathuri Salehuddin di telefon.
5. Waktu itu Ustaz Fathuri baru sahaja uppload post tentang kisah beliau dan appear di wall saya.
6. Di hujung post tu, Ustaz Fathuri buka ruangan untuk call beliau.
7. Apa lagi, saya pun terus call. Ada 3 soalan yang saya tanyakan.

3 perkara
1. Rezeki.Allah Maha Kaya, akan beri lebih jika kita ada sebabnya. Sebab yang Allah suka. 

2. Syurga Teristimewa
7 syarat untuk memasukinya ada di dalam surah Al Mukminun.

3. Membuat keputusan.
Tidak rugi orang yang beristikharah. Dimohon 3-7 kali. Insya Allah diberitahu melalui gerak rasa atau mimpi.

Jika kita memohon rezeki yang lebih tapi tak ada sebab untuknya, maka ditakuti jadi mudharat untuk kita.



Buku Mudahnya Menjemput Rezeki ada 2 jenis :
a. Buku Mini    berharga RM 1.80 , pos setem rm 1.20
b. Buku Penuh berharga RM 18 ,poslaju rm6

Boleh wasap "buku mini" atau"buku penuh" ke 019 3190345 untuk tempahan.

Alhamdulillah setakat ini telah 95 unit saya hantarkan buku penuh ke pelanggan dan ahli keluarga saya.

Tuan dan cikpuan sudah membacanya ?
Sudah berikan kepada ahli keluarga ?


Sebahagian 95  buah buku MMR yang telah diposkan.



***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Pakej jalan-jalan Thailand

Asalamualaikum.

Trip Jalan-Jalan Thailand dibuka seperti berikut :

1. Ada 3pintu masuk ke Thailand melalui jalan darat.

a. Bukit Kayu Hitam - Danok- Hat Yai - Songkhla
b. Padang Besar - Sadao - Hat Yai - Songkhla
c. Wang Kelian - Satun @ Pak Bara

2. Adakah anda mahu ke  Thailand tapi tak berani / tak pasti tahap keselamatannya ?

3. Adakah dah sampai Kedah, Perlis tapi teringin masuk ke Thailand ?

4. Adakah anda just nak tengok-tengok apa yang ada di Thailand ?

5. Adakah anda nak cari pakej jalan-jalan ke Thailand yang Shariah Compliance ?

6. Adakah anda dalam group atau personal tripdan mencari rakan untuk bawakan anda round-round ke Thailand ?

7. Nak jalan-jalan pergi balik hari atau tidur semalam ?

8. Nak melawat Zoo Songkhla di atas bukit ?

9. Nak naik feri 20 baht dan balik pusing ikut highway Ko Yo Island atas laut ?

10. Nak bermain pasiran putih halus di Pak Bara ?

11. Nak merasa makanan tempatan yang sedap di Padang Besar Siam ?

12. Nak merasa makanan tempatan di pekan Danok ?

13. Nak merasa makanan halal ala Morocco di Hat Yai ?

14. Nak menelusuri lorong-loring perniagaan di Hat Yai ?

15. Nak melawat universiti terbaik di selatan Thailand ?

16. Nak ke Homepro di Hat Yai ?

17. Nak ke pasar terapung di Khlong Hae ?

18. Nak jalan kaki di bazar Danok ?

19. Nak kahwin di Siam ?  Nak jalan-jalan di Thailand dengan percutian bajet ?

20. Nak masuk Thailand tapi tak pasti dengan prosedur Immigresennya ?

Sila sediakan passport yang sah --> komen di bawah sini dan tinggalkan emel. 

Hanya untuk yang serius untuk jalan-jalan Thailand. 

Masa yang saya available ialah hujung minggu sahaja :)

Di post akan datang, saya akan cerita pengalaman jalan jalan Thailand.

***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Monday, October 28, 2013

Top keyword software, perisian cari keyword [review]

Assalamualaikum,

1. Mencari software untuk cari top keyword ?
2. Perisian untuk cari keyword yang top di Google ?
3. Looking for keyword search software ?

Saya ada jawapannya.

PERCUMA dan BERBAYAR

Cerita yang percuma dahulu ya.
1. Gunakan Google Trends untuk cari perkataan yang top di Google
2. Keyword di First page Google memang sangat hot dan SEO diperlukan untuk naikkan ke first page
3. Tapi sebelum guna SEO, nak tahu apakah perkataan yang hot di Google at least ada 1000 searche sebulan, kan ?
4. So, guna Google Trends dan kita boleh view by city atau region
5. Nak contoh ? Just taip Google Trends kat web gooogle.com dan mulakan carian dari situ


Ini Google Trends bagi keyword bisnes online

6. Ada tool satu lagi, Google Keyword Planner
7. Yang ini diletak bawah Google Adword
8. So, signup je GoogleAdword ni, free
9. Dalam Google Adword barulah nampak tool keyword planner
10. So, kita nampak lebih detail lagi berbanding dengan Trends


Ini Google Keyword Planner bagi keyword plumber los angeles

Ini pun KeywordPlanner di Michigan

11. Gabungkan 1 niche perkataan di Trend dan Planner, maka hasil akan jadi bagus


Tapi ada 1 masalah .....................

Setiap keyword kena buat search dan jika keyword tu rupanya tak popular, maka buatlah lagi sekali.
So, jika contoh keyword, Fast Plumber Pasadena maka rupanya2 orang search Pasadena Fast Plumber yang return carian dalam 1000.
So, dah penat dah dan masa terbuang kat situ.

Berbayar sedikit je

Maka saya cadangkan 2 software berbayar yang berbaloi.

Saya akan buat review asing2. 

Tapi, saya nak terangkan 1 software dulu.

Software search top keyword ini memang senangkan kerja sebab dia buat search yang bersilang-silang.
Contoh : Fast plumber pasadena, fast pasadena plumber, plumber pasadena fast, plumber pasadena, dan kombinasi lain.

So setiap dari situ, ada keluar statistik yang kita takyah search kat Google Trends atau Keyword Planner.
Senang kan ?

Perisian cari keyword top di Google

Di link ini dia ada sediakan 8 video yang mudah difahami dan memang berbaloi untuk dapat keyword yang betul2 top.

Ini link perisian cari keyword



Maybe di entri akan datang, akan cerita lagi camne nak buat hartanah maya dari segi SEO website guna Fiverr atau Amember atau Paypal  atau surat jualan kepada potential buyer dan lain-lain.
So, sekarang ni sedang mengeksperimen lagi.

Jom share !

Wednesday, October 16, 2013

Cari kerja kerajaan ? Ini tipsnya

Cari kerja kerajaan ?



1. Ramai orang kata ekonomi makin teruk.
2. Ramai orang yang sedang kerja swasta nak berpindah ke kerajaan
3. Ramai juga student lepasan IPTA nak kerja kerajaan
4. Ramai orang nak kerja kerajaan nak kerja kerajaan sebab kerajaan senang
5. Ramai orang tak kisah gaji rendah asalkan terjamin kerja kerajaan
6. Ramai orang sukakerja kerajaan sebab senang buat loan rumah, tanah, kereta.
7. Ramai orang nak kerja kerajaan sebab masa pencen dapat pencen, dapat gratuiti dan dapat gaji 5 bulan untuk GCR.
8. Ramai orang sanggup guna ijazah untuk kerja peringkat SPM asalkan masuk kerja kerajaan
9. Ramai suka kerja kerajaan sebab kerja kerajaan bernilai tinggi

Anda suka kerja kerajaan ?   
Anda mahu kerja kerajaan ?
Anda nak tahu cara mudah untuk lulus exam kerja kerajaan ?

Klik sini ----> http://bit.ly/examkerjakerajaan


Thursday, October 10, 2013

Servis tambah LIKE berkesan ke ? {Review Panduan Tambah Like}

Nak beli servis tambah LIKE atau buat sendiri ?

Beli ikan lagi bagus atau beli ilmu mengail ?

Semua ada pilihan masing2.





Tapi bila ada ilmu tambah LIKE, 
next time boleh jimat duit kan ?
kalau ada 5 , 6 fanpage..
kan lagi bagus ada ilmunya.

http://bit.ly/TambahLikeCaraPro

**Stress sebab page kurang LIKE ?

Saya dah dapatkan panduan ni dari saudara Oswald (Sabah).
Ini review saya :

a. Oswald tunjukkan step by step teknik tambah LIKE

b. Oswald tunjukkan study case iklan dia sendiri

c. Oswald buktikan dia dapat like dan komen beratus-ratus


d. Oswald buktikan post di share hampir 100


e. Oswald ajar guna blog dan fanpage untuk yakinkan pelanggan


f. Oswald tunjukkan kat mana dia buat emel marketing


g. Oswald offer setup squeeze page secara PERCUMA


h. Oswald sendiri dapat ribuan ringgit dari hasil beniaga produk fizikal dan digital di Internet


i. Oswald guna bahasa direct to the point



j. Oswald share ribuan niche buat duit online


k. Paling penting! Oswald tunjukkan sebelum buat bisnes, kaji dulu ada market ke tidak produk yang nak dijual


l. Bonus : Oswald beri sampel ayat buat offer pada customer dan cara reply


m. Oswald tunjukkan 6 perkara mesti ditulis sebelum buat offer

Klik pada link di bawah untuk verify sama ada saya cakap benar atau bedek.
(Bedek ni tipu dalam bahasa Singapore, hehe)



Monday, September 30, 2013

[Review] Program Mekanik Cashflow aka Garaj Wang oleh Abang Abu

Assalamualaikum.



 wa datang kat Penang punya


1. Wa hari tu ada join 1 program bessstttt punyaaaa 
2. Wa ingat wa taiko, rupanya ada lagi satu taiko busat
3. Ini taiko manyak handal sama luit (duit)
4. Ini taiko adalah partner misnes sama itu Lobert (Robert Kiyosaki)
5. Ini taiko semua orang kenal dia alelah (adalah) Abang Abu


anugerah Asian level woo


6. Mula-mula wa tengok, nama ale (ada) kampung
7. Haiyaa, Abang Abu saja meh ?
8. Lupanya ini worang sudah milionaire lu tau ?
9. Dia sangat himble dan takde tipu luit (duit) lu
10. Dia lagi kasi ajar macam mana mau handle luit (duit) 
11. Waa ade manyiak bocor wang tiap2 bulan ooo
12. Wa jumpa dia lalam (dalam) 6 jam saja
lu ade salah urus wang gaji /bisnes ?
dalam sini belajar maa



13. Manyiiaaakk syok woo main game Cashflow
14. Ini edisi Bahasa Milayu (Melayu)
15. Itu Monopoly pun tarak sama wooo
16. Ini game ajar macam mana mau jadi financial indipendence
17. Ini game mau tengok lu punya natural habit masa pegang luit
18.Haiyaa, kasi tengok gambar lulu aa
19. So, daftar dengan waa. 
20. Garaj Wang hanya rm199.
(harga asal rm 399)



Saturday, September 14, 2013

(Review) Panduan Smart Sms : Guna handphone buat bisnes

Artikel HOT !

Bagi yang baru nak bisnes online atau dah bisnes online,
Dalam tempoh 5 tahun ini...................................

Bisnes online akan berasaskan hanphone sahaja!
Online di smartphone dan payment di smartphone.
Sebab apa?
TAC number kat kat phone.

"krik.....krik....krik..krik.."

Tak faham?

Camni, pernah nampak iklan yang minta kita SMS?

Contoh benar, Untuk memiliki Pakej Lengkap Usahawan Online
Coach FB Ads, hanya lakukan 1 langkah mudah iaitu :

Sms  "pakej lengkap" ke "0193190345"

Maka apa yang akan berlaku ialah hanphone Coach FB Ads ni akan
Terima SMS, Balas SMS dengan tanya nak bank in ke bank mana, customer REPLY, Handphone ni reply lagi jika dah buat bayaran klik kat link inbox yang disediakan dan ucapkan Terima kasih.

Maka Coach FB Ads ni akan just lihat di inbox FB dia, ada maklumat dah bayar serta cek akaun bank. Pastu siapkan item delivery. Senang sahaja.

"Waah senangnya... tolong ajarkan cara bisnes guna sms"




Boleh dan boleh.

TEKNIK DI ATAS ADALAH BONUS apabila tuan / cik puan menddapatkan produk yang sangat bagus seperti di bawah ini...
(apabila tuan/cikpuan telah dapatkan panduan di link bawah ni, sila komen di post ini supaya saya dapat hantarkan bonus)

Ini kawan saya namanya Zulhilmi, dia otai bab ni.
Dia ada beri support dalam group dia camne nak urus SMS yang beribu-ribu di dalam henpon anda.

Senarionya begini :

  • Anda selalu dapat sms dari pelanggan dan makin hari makin bertambah
  • Tak sempat nak save nama pelanggan dan produk apa yang dibeli
  • hanya tumpukan pada sms yang buat sale sahaja
  • sms yang just tanya2, anda biarkan
  • then bila ada masa, belek2 henpon... waaaah banyaknya orang sms tana pasal produk berbanding yang close sale
  • anda mula tercari-cari cara camne nak folo up customer ni?
  • tapi... letih laa nak sms satu-satu..
  • 1  kali folo up, 2 kali folo up.. jenuh wehhhhh
Maka : Saranan saya : En Zulhilmi dan setelkan semua masalah kat atas ni. klik je link di bawah. dia dah sediakan panduan dan apps yang boleh didonlod dari Google Play Store / Market.

Dia pun ada support group yang selalu update.

MAKA : dengan BONUS sms automatik yang saya offer dan PENYELESAIAN dari en Zulhilmi... tentunya hidup tuan/cikpuan akan lebih  mudah.. hari hari adalah hari raya...


http://bit.ly/PanduanSmartSMS
http://bit.ly/PanduanSmartSMS

************************************************
Adakah anda salah seorang dari kategori berikut:

● Seorang peniaga di internet?
● Nak tingkatkan jualan harian?
● Mempunyai android phone sebagai alat bisnes?
● Rasa sukar nak menguruskan produk yang ditempah?
● Tidak pernah atau jarang menghantar sms follow-up kepada pelanggan yang masih belum membuat bayaran?

Nak bisnes dengan teratur & bersistem?

Mahukah anda sekiranya saya dedahkan satu apps PERCUMA dimana... dapat membantu anda

✔ menguruskan data pelanggan,
✔ mengurus rekod tempahan
✔ membantu anda menggandakan jualan harian

dengan menggunakan hanya satu apps percuma?

...dan digunapakai oleh otai-otai bisnes di Facebook seperti

● Muhamad Zukermi (Owner Sabun Vitamin A C & E)
● Azrul Mustapa (Owner Herbini Plaster Kurus)
● Hamizan Komeng Samm (Owner Spermax)

dan juga otai-otai bisnes di FB yang lain?

Sistem yang telah membantu memudahkan kerja & meningkatkan produktiviti & jualan.

Anda boleh gunakan android anda untuk uruskan bisnes anda dengan mudah. Anda boleh sort tempahan. Yang paling penting anda boleh follow-up pelanggan secara automatik. Ianya seperti mailing-list tetapi menggunakan SMS.

Anda boleh dapatkan ebook panduan urus bisnes ini dan anda akan dimasukkan dalam group support FB tertutup. Di sana, anda boleh bertanyakan apa sahaja permasalahan dan bimbingan serta tips-tips yang berkaitan diberikan.

Uruskan bisnes anda dengan teratur hari ini juga.
http://bit.ly/PanduanSmartSms



***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Tuesday, September 10, 2013

Mudahnya Menjemput Rezeki : Review dan Borong Buku

Salam, 

Mencari pembekal buku Mudahnya Menjemput Rezeki ?

Saya akan tuliskan review khas mengenai buku ini. 

Insya Allah.  (Hubungi saya di 019 3190345)

***Mengapa semua orang bercakap tentang buku ini ?

Lihatlah sebahagian dari stok buku Mudahnya Menjemput Rezeki yang saya ada.
Ada lgi 2 kotak dalam kereta. :)

p/s : Jika anda memerlukan gambar buku ini untuk menyebarkan dakwah dan mengembangkan penyebaran buku ini, saya izzinkan untuk digunakan. :)








Sunday, September 8, 2013

(Panduan Dari Pakar) Bisnes Online / Cara Bisnes Online / Bisnes di Facebook / Nak Bisnes Online

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.

1. Bisnes Online semakin boom di Malaysia dari tahun ke tahun

2. Saya pun dah berada dalam bidang ni lebih 3 tahun
orang Sarawak pun hebat bisnes online sekarang ni

3. Perubahan sangat drastik sebab dulu2 start dari blog then ke Facebook personal account dan sekarang ni ke Facebook Ads

4. Trendnya sangat pantas dan memang banyak kena catch up. 

5. Contohnya : berniaga di blogspot kena main keyword atau SEO

6. Contoh lagi : berniaga di facebook kena pandai buat ads dan pantas reply PM customer

7. Harga bagi produk yang popular sangat kuat persaingan. Contohnya 1 botol Aurawhite je dan ada 22 free gift. Oh man !



mak oii, banyaknye gift !

8. So,  bagi yang baru nak bermula bisnes online, saya ada panduan.

9. Panduan ini memang genuine sebab saya akan senaraikan LAPAN (8) niche bisnes online.

10. LAPAN niche bisnes online ada sifu atau tok guru atau kak long yang mengajar.

11. So, daripada buat cuba jaya, why not tenung satu-satu dan pilih bidang yang you all paling suka.

12. Study dan dapatkan support dari 8 niche ni.

13. Amacam ?   Dah sedia ?

----------------------------------------------------------------------------
1. Bisnes Printing Online


semua orang pasti nak ada bisnes kad.
dan banner dan flyer dan streamerdan banyak lagi...

di mana-mana sahaja nampak banner, kan ?

baju kurung pilihan wanita bekerja dipejabat dan cikgu cikgi

jual beli di Ebay je, tak perlu simpan stokdi rumah


orang Sabah pakar berbisnes online




bukti notification dari Ebay mengenai barang yang berjaya dijual


kota Shanghai, pusat perniagaan dunia di China

---------------------------------------------------------------------------------

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan mengelakkan korang semua dari buat kesilapan dengan mengikut usahawan cepat dapat duit tanpa usaha. 

Berhati-hatilah. Dapatkan guru. 
Insya Allah, selamat.

Selamat berbisnes online !









Tuesday, September 3, 2013

(Review Produk) Tips Berniaga di Facebook dengan Social Lead Freak

Panduan membuat facebook ads.
Bro nak mula berniaga online ?
Nak cari part time income ?
Saya ada tips buat facebook ads.
Lihat gambar-gambar di bawah ni.




















Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers