Saturday, August 24, 2013

(Update 2015) Teknik Tambah Like Di Facebook

(Update September 2015)

Salam,

Berniaga dengan cara tambah like merupakan kaedah yang perlu dilihat semula sekarang ini.

Apa yang perlu anda buat ialah,
1. bermula dengan target market
2. baru cari produk
3. test buat iklan yang simple
4. lihat target market memberi respon kepada produk yang mana satu

Bererti ada banyak produk ? Ya.

Tapi kena beli ke ? Tak.


Fasa like facebook sudah berlalu. 

Saya tunjukan cara yang betul.

1. Mesti bermula dengan target market.
Contoh : Wanita baru bersalin anak pertama atau kedua atau ketiga.

Contoh produk :
supplemen sihatkan badan, suppemen tambah susu, ubat raat anak kuning, ubat parut kesan pembedahan caesarean, ubat sapu pemansa badan, makanan kesihatan, tungku, barut, penjagaan selepas bersalin, khidmat urut 3 hari pertama, ilmu cara menanam uri, dan banyak lagilah.

2. carila produk yang boleh didropship !
Buat apa keluarkan modal , kan ?
Kita cuma nak test market

3. Buat iklan.
Buat yang murah dan mudah dulu.
Iklan di Mudah.my maka khidmat kita lebih senang dijumpai di Google.
Iklan di Group wanita mengandung.
(jangan kalut pergi seminar sana-sini)

4. Dapatkan statistik klik / open rate dan whatsapp yang diterima bagi setiap produk.

5. Buat iklan berbayar bagi 1,2 produk yang banyak sambutan.

Ulang dan ulang step ini sampai anda kaya.

Tu je.

Senang kan ?

Dan bila ada banyak whatsapp, jangan dibuang whatsapp orang tak beli.

Kena folo up. 

Haa yang ni kena belajar, online pun ada.

Saya nak rekemen ilmu cara folo up yang sangat bagus.
Klik :

p/s : jangan kejar like facebook tau sekarang

*************************************************************************

1. Hai kita jumpa lagi ! 
Kali ni siri teknik tambah LIKE di facebook fanpage

2. Hati mesti berbunga-bunga jika fanpage / personal facebook kita dapat banyak LIKE

3. Rasa macam usaha kita dihargai / produk dapat tumpuan / gambar cun ada orang ramai gila LIKE (kombang hidung)

4. Tapi, bagaimana nak tambah LIKE bagi fanpage bisnes ?

5. Ada beberapa cara iaitu:

            a. sendiri LIKE, paksa adik beradik like, kawan-kawan ofis 
                LIKE, create akaun fb mak abah 
                (pastu kita tolong LIKE kan untuk diorang)

            b. dapatkan servis LIKE seperti nak 1000 LIKE bayar 
                RM 50-100, 10,000 LIKE bayar RM500-1000. 
                Perghhhh!

            c. tunggu dan tunggu bilalah orang nak LIKE

            d. buat iklan di FB ads dan pilih Get More Page Likes 
                macam gambar ni.


              e. beli ebook bernilai RM60- 200, 
               cara-cara nak tambah LIKE

6. Pendapat saya saya mempunyai Fanpage niche baju stylista muslimah (6000 like) dan coklat homemade (6000 like) :

a. saya takkan beli servis LIKE sebab saya nak orang LIKE page saya ialah orang yang suka dengan bidang bisnes saya

b. sebab apa guna LIKE banyak (konon ramai fan) tapi takde hasil

c. Facebook pun tahu sape yang LIKE sesebuah page samada yang LIKE itu manusia atau sistem komputer, pastu adakah manusia yang LIKE tu tally minatnya dengan LLIKE

7. Kita mesti faham, setiap pengguna facebook pasti akan LIKE berpuluh malah beratus fanpages. Pastu wall dia kan terhad, dan beratus-ratus pages tu takdenye korang nampak status update setiap hari.

8. Sebab apa ? Hanya 10% fan yang engage / aktif / pernah komen / yang sewaktu dengannya sahaja akan nampak status update fanpage korang

9. Apabila page kita 6000 LIKE (orangLIKE atau sistem LIKE , maka lebih kurang 600 orang sahaja akan lihat update kita. So, bila korang beli servis tambah LIKE yang meragukan dan tak tahu siapa yang LIKE  maka buat penat ajelah korang update status, orang pun tak datang. Membeli jauh sekali. Terus aje mem'belah'.

10. Ada faham ?

11. Jadi apa pilihan yang ada ?

12. Buat ads yang memukau, maka facebook viewer akan klik pada iklan tu dan akan LIKE page anda bila anda kata, saya akan bagi special rate apabila anda klik LIKE. (contohnya)

13. Dan tips-tips yang bagus untuk tambah LIKE secara professional, korang dapatkanlah dari kawan saya ni. 

14. Saya pun dapatkan dari dia. Kena bayar ke ? Ish ish ish. Free je.

15. Betul ke FREE ? memanglah bila orang LIKE page, dapat sales maka untung tu cover ilmu yang korang invest.

16. Ooo so kira bayarlah ni ?

17. Jika anda kedekut tapi mengharap sales masyuk tiap-tiap hari, kena buat extra effort.



***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

No comments:

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers