Monday, October 28, 2013

Top keyword software, perisian cari keyword [review]

Assalamualaikum,

1. Mencari software untuk cari top keyword ?
2. Perisian untuk cari keyword yang top di Google ?
3. Looking for keyword search software ?

Saya ada jawapannya.

PERCUMA dan BERBAYAR

Cerita yang percuma dahulu ya.
1. Gunakan Google Trends untuk cari perkataan yang top di Google
2. Keyword di First page Google memang sangat hot dan SEO diperlukan untuk naikkan ke first page
3. Tapi sebelum guna SEO, nak tahu apakah perkataan yang hot di Google at least ada 1000 searche sebulan, kan ?
4. So, guna Google Trends dan kita boleh view by city atau region
5. Nak contoh ? Just taip Google Trends kat web gooogle.com dan mulakan carian dari situ


Ini Google Trends bagi keyword bisnes online

6. Ada tool satu lagi, Google Keyword Planner
7. Yang ini diletak bawah Google Adword
8. So, signup je GoogleAdword ni, free
9. Dalam Google Adword barulah nampak tool keyword planner
10. So, kita nampak lebih detail lagi berbanding dengan Trends


Ini Google Keyword Planner bagi keyword plumber los angeles

Ini pun KeywordPlanner di Michigan

11. Gabungkan 1 niche perkataan di Trend dan Planner, maka hasil akan jadi bagus


Tapi ada 1 masalah .....................

Setiap keyword kena buat search dan jika keyword tu rupanya tak popular, maka buatlah lagi sekali.
So, jika contoh keyword, Fast Plumber Pasadena maka rupanya2 orang search Pasadena Fast Plumber yang return carian dalam 1000.
So, dah penat dah dan masa terbuang kat situ.

Berbayar sedikit je

Maka saya cadangkan 2 software berbayar yang berbaloi.

Saya akan buat review asing2. 

Tapi, saya nak terangkan 1 software dulu.

Software search top keyword ini memang senangkan kerja sebab dia buat search yang bersilang-silang.
Contoh : Fast plumber pasadena, fast pasadena plumber, plumber pasadena fast, plumber pasadena, dan kombinasi lain.

So setiap dari situ, ada keluar statistik yang kita takyah search kat Google Trends atau Keyword Planner.
Senang kan ?

Perisian cari keyword top di Google

Di link ini dia ada sediakan 8 video yang mudah difahami dan memang berbaloi untuk dapat keyword yang betul2 top.

Ini link perisian cari keyword



Maybe di entri akan datang, akan cerita lagi camne nak buat hartanah maya dari segi SEO website guna Fiverr atau Amember atau Paypal  atau surat jualan kepada potential buyer dan lain-lain.
So, sekarang ni sedang mengeksperimen lagi.

Jom share !

Wednesday, October 16, 2013

Cari kerja kerajaan ? Ini tipsnya

Cari kerja kerajaan ?



1. Ramai orang kata ekonomi makin teruk.
2. Ramai orang yang sedang kerja swasta nak berpindah ke kerajaan
3. Ramai juga student lepasan IPTA nak kerja kerajaan
4. Ramai orang nak kerja kerajaan nak kerja kerajaan sebab kerajaan senang
5. Ramai orang tak kisah gaji rendah asalkan terjamin kerja kerajaan
6. Ramai orang sukakerja kerajaan sebab senang buat loan rumah, tanah, kereta.
7. Ramai orang nak kerja kerajaan sebab masa pencen dapat pencen, dapat gratuiti dan dapat gaji 5 bulan untuk GCR.
8. Ramai orang sanggup guna ijazah untuk kerja peringkat SPM asalkan masuk kerja kerajaan
9. Ramai suka kerja kerajaan sebab kerja kerajaan bernilai tinggi

Anda suka kerja kerajaan ?   
Anda mahu kerja kerajaan ?
Anda nak tahu cara mudah untuk lulus exam kerja kerajaan ?

Klik sini ----> http://bit.ly/examkerjakerajaan


Thursday, October 10, 2013

Servis tambah LIKE berkesan ke ? {Review Panduan Tambah Like}

Nak beli servis tambah LIKE atau buat sendiri ?

Beli ikan lagi bagus atau beli ilmu mengail ?

Semua ada pilihan masing2.





Tapi bila ada ilmu tambah LIKE, 
next time boleh jimat duit kan ?
kalau ada 5 , 6 fanpage..
kan lagi bagus ada ilmunya.

http://bit.ly/TambahLikeCaraPro

**Stress sebab page kurang LIKE ?

Saya dah dapatkan panduan ni dari saudara Oswald (Sabah).
Ini review saya :

a. Oswald tunjukkan step by step teknik tambah LIKE

b. Oswald tunjukkan study case iklan dia sendiri

c. Oswald buktikan dia dapat like dan komen beratus-ratus


d. Oswald buktikan post di share hampir 100


e. Oswald ajar guna blog dan fanpage untuk yakinkan pelanggan


f. Oswald tunjukkan kat mana dia buat emel marketing


g. Oswald offer setup squeeze page secara PERCUMA


h. Oswald sendiri dapat ribuan ringgit dari hasil beniaga produk fizikal dan digital di Internet


i. Oswald guna bahasa direct to the point



j. Oswald share ribuan niche buat duit online


k. Paling penting! Oswald tunjukkan sebelum buat bisnes, kaji dulu ada market ke tidak produk yang nak dijual


l. Bonus : Oswald beri sampel ayat buat offer pada customer dan cara reply


m. Oswald tunjukkan 6 perkara mesti ditulis sebelum buat offer

Klik pada link di bawah untuk verify sama ada saya cakap benar atau bedek.
(Bedek ni tipu dalam bahasa Singapore, hehe)



Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers