Friday, September 19, 2014

Reviu produk FB Viralism yang sedang hot ! Panduan Teknik Tambah Like Terbaru.

FB Viralism vs Samseng Facebook

1. Kedua-dua software ini MEMBANTU anda tambahkan jumlah LIKE di Facebook Page.

2. FB Viralism ialah software. Samseng Facebook ialah Java Code yang di copy paste ke blog anda.

3. Ini ialah logo FB Viralism.



4. So, apa ciri utama pada Fb Viralism ni ?

5. SIla rujuk gambar rajah bawah ni.


6. Bagi peniaga online / pemilik web blog / tokey page yang NAK bisnes cepat NAIK dan POPULAR, maka fb viralism ialah salah satu tekniknya.

7. Anda ada satu tawaran pada produk anda dan nak berita ni tersebar cepat.

8. Kebiasaannya orang gunakan Fb Ads / Google Adwords untuk boostkan informasi tawaran.

9. Fb Viralism berfungsi HANYA apabila orang klik link yang anda wujudkan dari software fb viralism.

10. Kesan pada orang yang klik link ni, (orang ni dah tergoda dengan iklan anda), prospek customer akan diminta untuk Klik Like, kemudian Klik Share, Kemudian isi nama dan Emel SEBELUM berjaya grab offer yang anda berikan.

11. So, apabila prospek klik like dan share ->> kesannya kawan2 prospek akan nampak offer tu. Maka ia jadi viral gelombang pertama.

12. Apabila prospek customer isi nama dan emel, maka prospek customer akan selalu dapat emel follow up sehingga dia buat pembelian pada offer. Ini ialah gelombang kedua.

(jika anda tiada kemahiran follow up emel tak apa, data mereka disimpan untuk diguna pada masa akan datang).

13. Bagi yang memilih Samseng Facebook, propek pelanggan yang nak baca offer  di blog atau web anda perlu klik LIKE Page FB anda.

14. Maksudnya, Samseng FB bila anda install codenya, anda akan dapat like pada Fb page apabila prospek pelanggan nak baca offer pada web anda.

15. Fb Viralism pula totally works dalam sistem facebook.

16. Setakat ni ok ?

So, dah buat pilihan ?

More details di web mereka.

((( FB Viralism )))    ((( Samseng Facebook )))

Kerjaya bidang International Trade

Assalamualaikum.

1. Tajuk kita ialah International Trade.

2. Prinsip mudahnya ialah jual dan beli di peringkat global.

3. Di Malaysia tidak ada uranium (mungkin) , maka Malaysia membeli dengan Russia (contohnya).

4. Di Malaysia ada susu getah (ya), maka USA membeli dengan Malaysia (contohnya).

5. Aktiviti perdagangan ini tetap berlaku pada bila-bilazaman ekonomi.

6. Sewaktu negara A melonjak ekonominya, barangkali negara Z merudum ekonominya.

7. Namun permintaan barangan yang tidak dimiliki negara Z tetap berlaku.

8. Contoh yang paling terang dan jelas ada pada link berikut.

9. Pada link ini, anda akan belajar menjadi pemudahcara / konsultan bagi negara A dan Z.

10. Sounds interesting ?

11. Mungkinkah anda graduan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa yang sedang mencari peluang kerja / halatuju ?

Affiliate Graphic 2 
Klik sahaja pada icon hijau di atas atau link  ini.

Terima kasih kerana berminat dengan International Trade.

Wednesday, September 17, 2014

Cara Buat Grafik Cantik Tanpa Guna Photoshop

1. Hai. Dah cari gambar kat google tapi ada watermark ?

2. Atau diorang jual gambar tu pada harga mahal ?

3. Biasalah semua mencari rezeki dengan hasil seni masing-masing.

4. Aku dah jumpa solution yang membolehkan korang produce gambar cantik-cantik tanpa beli dengan harga mahal.

5. Berapa ringgit ? RM 50 je.

6. Serius, RM 50 je.

7. KOrang akan dapat software dan siap training lagi tau.

8. Ini gambar software buat grafiknya.


9. Letak ayat , letak gambar edit-edit dah siap.

10. Boleh buat hasil gambar dengan ayat korang sendiri macam gini.






(2015 update) Cara buat Apps di Android atau Iphone

(update) Jika mahu buat apps dengan cepat tanpa software :
baca di sini ->>> Guna MIT App Inventor

1. Okey ini best sebab aku nak share  cara buat mobile Apps.

2. Sifu Patric Chan kata, pasif income zaman sekarang ialah dari mobile apps.

3. Game Flappy Bird tahu kan ? Yang burung terbang lalu kat paip besi. Pastu susah gile nak lepas.

4. Owner game tu dapat income USD50,000 secara mingguan hasil dari iklan kat bahagian atas bawah game tu.

5. Pehh, senangnya buat duit.

6. Kalau korang bercita-cita nak buat dari mobile apps, korang sedang baca artikel yang betul.

7. Sama ada tujuan korang untuk buat apps cari income, buat apps untuk projek sekolah, politeknik, universiti, buat apps untuk perkenalkan syarikat atau buat apps untuk ambil order, korang dah ada kesedaran yang betul.

8. Antara sifu buat mobile apps yang ada kat Malaysia ni ialah tuan Nasrul Al Amri, dia tu owner apps Applikasi Doa Umrah tau  !



9. Ada juga sifu mobile apps yang buat untuk bisnes seperti apps Ainon Business School. Serius yang nak buat bisnes WAJIB dolod apps ni. Sifu buat program ni ialah En Rafique .




10. Fuh, gempak gempak kan diorang?

11. Sebenarnya, kat Google banyak web yang ajar wat Apps ni percuma. Contohnya mobile tuts.

12. Ini link untukAndroid Mobile SDK. Siap guna software FREE untuk download (Eclipse) : http://code.tutsplus.com/categories/android-sdk

13.Ini pula link untuk tutorial buat apps ni iPhone :

14. Aku dah try dah guna android tutorial.
Siap dolod Eclipse, install kat pc dan connect handphone.
Berjaya buat guna sample dengan apps gambar muka sendiri.
Hahah.

15. Untuk apps korang masuk dalam Google Play Store, ada yuran sket kena bayar dalam USD25 jer.

16. Kalo kat Apple Store dalam USD100 jer.

17. Tapi kalo korang nak buat apps dengan cara paling senang, ada caranya.

18. Tak payah install software.

19. Buat terus kat website.

20. Ini websitenya --> Buat software android di website 

21. Terus klik, drag and drop kat situ. Memang senang.

Klik lah klik lah. Tengah ade promotion sekarang ni.

Cuba yang free dulu.

[Terbaru! ]Cara Mudah Belajar Berenang untuk yang pemalu macam ai



1. Wow bestnya baby ni pandai berenang.

2. Kenapa dia rilek je dalam air ? Air tak masuk hidung ke ?

3. Huhu, aku yang tak geti berenang ni rasa jakun ya amat.

4. Ek leh, korang pun sama kan ?

5. Terjun swimming pool pastu berenang 1,2 meter pastu dah tak tahan nafas.

6. Hahah.

7. Apa kata start hari ni kita tanam azam untuk pandai berenang ?

8. Ye lah, kadang-kadang benda nak jadi, kita tak tahu bila perlu pakai skill berenang.

9. Macam cerita Korea, Doctor Stranger tu. Perisik beb kena pandai berenang.

10. Kita yang orang biasa ni mesti la belajar at least untuk family kita.

11. So, lately aku ada terbaca satu panduan untuk belajar berenang.

12. Yang bestnya dalam Bahasa Melayu, siap ada gambar lagi.

13. Nak gi kelas berenang susah sket la sebab maklumlah aku ni agak pemalu. Huhuh.

14. Cekidaut page brader ni. Dia mesti pandai berenang dari port Klang sampai Alaska. 






Wednesday, August 27, 2014

Cara naikkan sales dan bisnes online. Ini sifunya.

Pengalaman pahit bisnes online ?
Sebenarnya, bisnes online ada yang tak indah.

Banyak yang kita hentam kromo sendiri tanpa ikut flow yang betul.

Jadi, sudahkah korang bertemu dengan sifu bisnes seperti berikut ?


Guru - guru bisnes online yang selalu menjadi rujukan ialah :

1. Tuan Faisal Abdullah 



2. Tuan Bukhari Ramli




Bisnes di online perlukan mindset yang betul seperti;

1. kenapa berbisnes
2. bisnes dengan siapa
3. pelanggan mahukan apa
4. kira-kira matematik bisnes
5. prinsip corong pelanggan
6. banyak lagi..

Ada banyak tips yang sifu-sifu besar ini selalu kongsikan.

Cekidaut guys and gals !



Mohon Kerja Agensi Kerajaan tahun 2014 2015

Assalamualakum dan hai ,

Di sini saya jumpa 1 link untuk graduan politeknik, IKM, Kolej Universiti dan Universiti mohon kerja kerajaan.


Biasanya graduan akan memohon kerja kerajaan melalui link ini.
http://putra6.spa.gov.my/spa8new/login.jsp




Dan graduan menyemak keputusan mohon kerja kerajaan di link ni :
http://www.spa.gov.my/Portal/Semak_Online/Jadual_Peperiksaan


Tetapi rupanya ada laluan lain yang tak perlu bersaing dengan calon SPA.

Maksudnya,
boleh kerja dengan kerajaan tetapi kita mohon direct.


Susah nak Kerja Kerajaan melalui SPA?

DIDEDAHKAN! Laluan Alternatif Untuk TEMBUS Masuk Kerjaya Kerajaan Tanpa Melalui SPA!

 Tahukah anda yang Agensi Kerajaan mengadakan ambilan pekerja tidak melalui SPA bahkan LEBIH MUDAH! Nampak peluang di situ? 
241 Senarai Agensi ini untuk anda!

Contoh agensi kerajaan ialah,
  • Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis
  • Lembaga Pembangunan Langkawi
  • Perbadanan Bukit Bendera
  • Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan
  • Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysian Qualifications Agency-MQA)
  • Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)
  • Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia
  • Yayasan Negeri Sembilan
  • Institut Pengurusan & Integriti Melaka (INSPIM)
  • Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia

Ok, ini linknya, cepat - cepat klik tau.

Rezeki manusia siapa tahu, hanya Tuhan yang tahu.


Bisnes di Facebook makin suram ? Ini solusinya.



Assalamualaikum.

Tercari-cari penyelesaian kerana Facebook menukar algorithm sekali lagi ?

Ada buat bisnes di Facebook tapi masih tak menjadi-jadi ?

 Ada buat Fb Ads dan tambah LIKE, akhirnya tak ada apa sales pun ?

 Saya ingin membantu beri tips. Ini mungkin membantu.

 Sila ikuti langkah - langkah ini.
 1. Buat Fb Ads

 2. Tajuk Fb Ads itu ialah Bisnes Barang Rumah Guna WhatsApp.

 3. Yang penting Fb Ads itu berdasarkan post dari page yang anda sedang bisnes sekarang.

 4. Kemudian, sasar pada pelanggan anda. Biasanya umur 25-32 tahun, wanita.

 5. Apabila mereka klik Fb Ads, link tu pergi pada post.

 6. Dari situ, mereka akan baca post untuk masuk dalam grup WhatsApp.

 7. Di sini anda mesti tapis orang yang nak masuk grup WhatApp.

 8. Contoh, jika mereka minat bisnes yang lain-lain maka anda buat camni,

bisnes tudung, whatsapp tudung ke 0193190345
bisnes barang rumah, whatsapp barangrumah ke 0193190345
bisnes coklat, whatsapp coklat ke 0193190345
bisnes perfume, whatsapp perfume ke0193190345
bisnes kosmetik, whatsapp kosmetik ke0193190345

Jadi dari situ kita mula rename nama orang baru dengan pengkhususan bisnes masing2.

 10. Barulah buat Group khas WhatsApp.

 11. Mudah kan ?

Tuesday, June 10, 2014

Bisnes dari rumah oleh suri rumah

Assalamualaikum,

1. Idea bisnes dari rumaholeh suri rumah zaman 2014

a. beli kain di Jakel , hantar kedai jahit tepi, klik2 model cun, upload di instagram, walla !!!

harga jadi sehelai rm 30.


b. beli buah di pasar, basuh dan potong2, bilas dengan air garam, pack masuk plastik, bubuh asam, kirim husband bawa pergi office


c. pergi rumah jiran2, ambil order telur ayam, cukup sekampung,
terus pergi order 100 papan, wallla ! 

terus jadi pemborong telur ayam


2. Klik link ni dan lihat bagaimana suri rumah dengan 6 orang anak berjaya dengan bisnes dari rumah

http://jvsecurepay.com/access/61qc/1225




Tuesday, June 3, 2014

Review software Video Maker Fx Malaysia

____________________________________
Saya merupakan antara 20,000 orang yang
berjaya mendapatkan Video Maker Fx terawal
____________________________________


Assalamualaikum.

Saya nak kongsi review software Video Maker Fx oleh Tuan Peter Roszak.

Ini ialah review berbahasa Melayu.



1. Mudah dari Windows Movie Maker
Bagi yang selalu guna WMM, software Video Maker Fx jauh lebih friendly.

2. Tak payah cari idea design slide.
VMFx dah siapakn ratusan template slide untuk pelbagai tujuan.

3. Tiada masalah caption dan slide 'lari'.
Biasa dalam software buat video, masalah utama ialah selalu gambar dengan lagu
dengan ayat, akan 'lari' bila insert gambar baru.

4. Ada animation power.
Video yang tangan tulis-tulis, video yang gambar orang, video yang ada ayat terbalik-terbalik 
semua Video Maker Fx boleh buat.



5. Hanya edit ayat, font dan warna.
Interface Video Maker Fx memang simple dan takde banyak layer macam photoshop.

6. Ringan dan cepat.
Biasa buat video kena render dan tunggu siap kan ?
Video Maker Fx ni macam  power point + video maker software.

7. Gambar tak pecah.
Kualiti slide yang quality video sesuai untuk interfaace di PC, tablet atau handphone.

8. Ada license.
Maksudnya, on je software ni mesti ada internet. Pastu jangan close software. Biar je on.
Then takde internet pun takpe. Contohnya nak buat video atas flight atau bas atau train.

9. Ada add on template best best.
Haa yang ni kena tengok sendiri sebab dia ada banyak template tambahan.
Khusus pada bidang bisnes contoh template tukang paip.
Maka dia buat animasi tukang paip siap2.



10. Berbaloi tak ?
Ya berbaloi.
Sebab boleh buat :
a) bisnes buat video pendek dengan harga rm60 di pasaran peniaga online Malaysia.
b) buat videopendek usd5 di fiverr.com
c) buat bahan mengajar kepada cikgu-cikgu yang bisan dengan power point je.

11.Ada bonus , hadiah bila download ?
Tentulah ada.Saya nak beri pek grafik bersaiz 100mb khas untuk video marketing.
Tak perlu google dan guna gambar yang ada watermark.
Pilih je dari grafik pack ni.
ini emel saya  :  pariparikayangan@gmail.com

Saya akan kirimkan pek bonus ni !

So klik sini untuk dapatkan Video Maker Fx

Friday, January 17, 2014

Bisnes online guna Facebook dan website tahun 2014

Assalamuaalaikum dan apa khabar ?

Ini topik yang khas untuk pembaca blog www.khaisyaruzadina.blogspot.com

Edisi khas cara buat bisnes online dan berduit !

1. Zaman 2014 - 2016 ialah zaman bisnes online menggila
2. Zaman ini juga ada banyak kelas, seminar dan ebook untuk ajar buat bisnes online
3. Zaman ini juga banyak peniaga baru yang berjaya dan lagi ramai yang terkubur tanggung hutang
4. Saya pun buat bisnes online
5.Bisnes produk seperti pakaian blouse, coklat hantaran, selimut, ikan bilis, kuih raya, kek coklat, dan produk orang lain.
6. Semuanya online.
7. Saya pun pergi ke seminar yang ratus-ratus harganya sampai ribu-ribu.
8. Ebook dan DVD pun beratus-ratus harganya.
9. Alhamdulillah pulangan pun lumayan dan belum cecah puluh-puluh ribu.
10. Abang dan kakak LHDN, sila cari orang lain ya.
11. So, apakah sebenarnya rahsia bisnes online?
12. Kat mana nak mula ?
13. Ini caranya yang saya kongsikan sempena hari Jumaat.
14. Actually saya happy sangat sebab dapat payment dari US sebanyak USD 105 dan komisyen promosi RM 18 untuk kali ke tiga dari hasil blog ni. hihihi.




Rahsia yang bukan rahsia.

1. Tahu apa masalah orang. Pilih 1 dan pilih yang fokus.
Contoh : Isteri yang berkerjaya ada duit gaji tapi dia tiada masa dengan family.
So, kita selesaikan masalah isteri bekerja dengan berikan 1 aktiviti simple untuk dia dan anak-anak.
Contoh di www.coklatsms.com/melter.html

2. Promosi di tempat yang betul.Bukan di Facebook sahaja.
Contoh : Promosi di Facebook atau Instagram.
So, letakkan gambar dan detail harga serta cara paling senang nak order.
contoh : sms celup namaanda ke 0193190345 untuk produk di atas tadi.

3. Mesti ada rumah sendiri.
Maksudnya, berniaga mesti ada kubu kita sendiri.
Jika berniaga di rumah orang, kalau rumah tu tutup...
Bisnes kita pun tutup.




So, letakkan maklumat bisnes dan produk di tempat yang kekal.
Contohnya, letak di blogspot atau website sendiri.

Ada dengar cerita banyak page di facebook diunpublish sekitar hujung 2013 ?
Ada dengar cerita harga iklan di facebook makin mahal dan cekik darah ?
So, kita mesti bijak. Mesti ada rumah / kedai sendiri.
Buka blog senang, buka website pun senang.

Saya guna website godaddy sebab boleh drag n drop.
Ini offer rm 3.49 sahaja untuk sebulan, pilih website : http://x.co/coklatsms

4. Jangan gopoh nak jual. Promosi step by step.
Tahun 2014 ialah tahun #contentmarketing.

Pelanggan makin bijak dan mereka boleh pilih siapa sahaja seller yang mereka suka. 

Mereka akan beli pada orang yang dikenali dan orang tu bukan kerjanya asyik nak jual barang je.

Macam saya, tak jual barang kan ? kan? kan ? ;)




5. Belajar dari orang yang dah berjaya buat sales.

Ini saya nak kongsikan bagaimana saya dapat rm 1600 untung bersih pada akhir bulan NOv 2013.

Ini saat-saat iklan mahal sempena hujng tahun dan orang dapat bonus.

Panduan ni free je. Tapi mesti subscribe emel saya.

Saya akan selalu hantar emel tak jual barang tapi kongsi tips bisnes.

Amacam ?

Nak ?

Klik sini -->>> http://bit.ly/tipsfree

================
Ringkasan :

1. selesaikan masalah

2. buat blog dan website : http://x.co/coklatsms

3. tiru macam mana saya buat bisnes online : http://bit.ly/tipsfree

***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers