Friday, January 17, 2014

Bisnes online guna Facebook dan website tahun 2014

Assalamuaalaikum dan apa khabar ?

Ini topik yang khas untuk pembaca blog www.khaisyaruzadina.blogspot.com

Edisi khas cara buat bisnes online dan berduit !

1. Zaman 2014 - 2016 ialah zaman bisnes online menggila
2. Zaman ini juga ada banyak kelas, seminar dan ebook untuk ajar buat bisnes online
3. Zaman ini juga banyak peniaga baru yang berjaya dan lagi ramai yang terkubur tanggung hutang
4. Saya pun buat bisnes online
5.Bisnes produk seperti pakaian blouse, coklat hantaran, selimut, ikan bilis, kuih raya, kek coklat, dan produk orang lain.
6. Semuanya online.
7. Saya pun pergi ke seminar yang ratus-ratus harganya sampai ribu-ribu.
8. Ebook dan DVD pun beratus-ratus harganya.
9. Alhamdulillah pulangan pun lumayan dan belum cecah puluh-puluh ribu.
10. Abang dan kakak LHDN, sila cari orang lain ya.
11. So, apakah sebenarnya rahsia bisnes online?
12. Kat mana nak mula ?
13. Ini caranya yang saya kongsikan sempena hari Jumaat.
14. Actually saya happy sangat sebab dapat payment dari US sebanyak USD 105 dan komisyen promosi RM 18 untuk kali ke tiga dari hasil blog ni. hihihi.




Rahsia yang bukan rahsia.

1. Tahu apa masalah orang. Pilih 1 dan pilih yang fokus.
Contoh : Isteri yang berkerjaya ada duit gaji tapi dia tiada masa dengan family.
So, kita selesaikan masalah isteri bekerja dengan berikan 1 aktiviti simple untuk dia dan anak-anak.
Contoh di www.coklatsms.com/melter.html

2. Promosi di tempat yang betul.Bukan di Facebook sahaja.
Contoh : Promosi di Facebook atau Instagram.
So, letakkan gambar dan detail harga serta cara paling senang nak order.
contoh : sms celup namaanda ke 0193190345 untuk produk di atas tadi.

3. Mesti ada rumah sendiri.
Maksudnya, berniaga mesti ada kubu kita sendiri.
Jika berniaga di rumah orang, kalau rumah tu tutup...
Bisnes kita pun tutup.




So, letakkan maklumat bisnes dan produk di tempat yang kekal.
Contohnya, letak di blogspot atau website sendiri.

Ada dengar cerita banyak page di facebook diunpublish sekitar hujung 2013 ?
Ada dengar cerita harga iklan di facebook makin mahal dan cekik darah ?
So, kita mesti bijak. Mesti ada rumah / kedai sendiri.
Buka blog senang, buka website pun senang.

Saya guna website godaddy sebab boleh drag n drop.
Ini offer rm 3.49 sahaja untuk sebulan, pilih website : http://x.co/coklatsms

4. Jangan gopoh nak jual. Promosi step by step.
Tahun 2014 ialah tahun #contentmarketing.

Pelanggan makin bijak dan mereka boleh pilih siapa sahaja seller yang mereka suka. 

Mereka akan beli pada orang yang dikenali dan orang tu bukan kerjanya asyik nak jual barang je.

Macam saya, tak jual barang kan ? kan? kan ? ;)




5. Belajar dari orang yang dah berjaya buat sales.

Ini saya nak kongsikan bagaimana saya dapat rm 1600 untung bersih pada akhir bulan NOv 2013.

Ini saat-saat iklan mahal sempena hujng tahun dan orang dapat bonus.

Panduan ni free je. Tapi mesti subscribe emel saya.

Saya akan selalu hantar emel tak jual barang tapi kongsi tips bisnes.

Amacam ?

Nak ?

Klik sini -->>> http://bit.ly/tipsfree

================
Ringkasan :

1. selesaikan masalah

2. buat blog dan website : http://x.co/coklatsms

3. tiru macam mana saya buat bisnes online : http://bit.ly/tipsfree

***************************************************
Cari kerja kerajaan ? klik www.sayamahukerjakerajaaan.blogspot.com
****************************************************************************

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers