Wednesday, August 27, 2014

Cara naikkan sales dan bisnes online. Ini sifunya.

Pengalaman pahit bisnes online ?
Sebenarnya, bisnes online ada yang tak indah.

Banyak yang kita hentam kromo sendiri tanpa ikut flow yang betul.

Jadi, sudahkah korang bertemu dengan sifu bisnes seperti berikut ?


Guru - guru bisnes online yang selalu menjadi rujukan ialah :

1. Tuan Faisal Abdullah 



2. Tuan Bukhari Ramli




Bisnes di online perlukan mindset yang betul seperti;

1. kenapa berbisnes
2. bisnes dengan siapa
3. pelanggan mahukan apa
4. kira-kira matematik bisnes
5. prinsip corong pelanggan
6. banyak lagi..

Ada banyak tips yang sifu-sifu besar ini selalu kongsikan.

Cekidaut guys and gals !



Mohon Kerja Agensi Kerajaan tahun 2014 2015

Assalamualakum dan hai ,

Di sini saya jumpa 1 link untuk graduan politeknik, IKM, Kolej Universiti dan Universiti mohon kerja kerajaan.


Biasanya graduan akan memohon kerja kerajaan melalui link ini.
http://putra6.spa.gov.my/spa8new/login.jsp




Dan graduan menyemak keputusan mohon kerja kerajaan di link ni :
http://www.spa.gov.my/Portal/Semak_Online/Jadual_Peperiksaan


Tetapi rupanya ada laluan lain yang tak perlu bersaing dengan calon SPA.

Maksudnya,
boleh kerja dengan kerajaan tetapi kita mohon direct.


Susah nak Kerja Kerajaan melalui SPA?

DIDEDAHKAN! Laluan Alternatif Untuk TEMBUS Masuk Kerjaya Kerajaan Tanpa Melalui SPA!

 Tahukah anda yang Agensi Kerajaan mengadakan ambilan pekerja tidak melalui SPA bahkan LEBIH MUDAH! Nampak peluang di situ? 
241 Senarai Agensi ini untuk anda!

Contoh agensi kerajaan ialah,
  • Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis
  • Lembaga Pembangunan Langkawi
  • Perbadanan Bukit Bendera
  • Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan
  • Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysian Qualifications Agency-MQA)
  • Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)
  • Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia
  • Yayasan Negeri Sembilan
  • Institut Pengurusan & Integriti Melaka (INSPIM)
  • Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia

Ok, ini linknya, cepat - cepat klik tau.

Rezeki manusia siapa tahu, hanya Tuhan yang tahu.


Bisnes di Facebook makin suram ? Ini solusinya.



Assalamualaikum.

Tercari-cari penyelesaian kerana Facebook menukar algorithm sekali lagi ?

Ada buat bisnes di Facebook tapi masih tak menjadi-jadi ?

 Ada buat Fb Ads dan tambah LIKE, akhirnya tak ada apa sales pun ?

 Saya ingin membantu beri tips. Ini mungkin membantu.

 Sila ikuti langkah - langkah ini.
 1. Buat Fb Ads

 2. Tajuk Fb Ads itu ialah Bisnes Barang Rumah Guna WhatsApp.

 3. Yang penting Fb Ads itu berdasarkan post dari page yang anda sedang bisnes sekarang.

 4. Kemudian, sasar pada pelanggan anda. Biasanya umur 25-32 tahun, wanita.

 5. Apabila mereka klik Fb Ads, link tu pergi pada post.

 6. Dari situ, mereka akan baca post untuk masuk dalam grup WhatsApp.

 7. Di sini anda mesti tapis orang yang nak masuk grup WhatApp.

 8. Contoh, jika mereka minat bisnes yang lain-lain maka anda buat camni,

bisnes tudung, whatsapp tudung ke 0193190345
bisnes barang rumah, whatsapp barangrumah ke 0193190345
bisnes coklat, whatsapp coklat ke 0193190345
bisnes perfume, whatsapp perfume ke0193190345
bisnes kosmetik, whatsapp kosmetik ke0193190345

Jadi dari situ kita mula rename nama orang baru dengan pengkhususan bisnes masing2.

 10. Barulah buat Group khas WhatsApp.

 11. Mudah kan ?

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers