Friday, September 19, 2014

Reviu produk FB Viralism yang sedang hot ! Panduan Teknik Tambah Like Terbaru.

FB Viralism vs Samseng Facebook

1. Kedua-dua software ini MEMBANTU anda tambahkan jumlah LIKE di Facebook Page.

2. FB Viralism ialah software. Samseng Facebook ialah Java Code yang di copy paste ke blog anda.

3. Ini ialah logo FB Viralism.



4. So, apa ciri utama pada Fb Viralism ni ?

5. SIla rujuk gambar rajah bawah ni.


6. Bagi peniaga online / pemilik web blog / tokey page yang NAK bisnes cepat NAIK dan POPULAR, maka fb viralism ialah salah satu tekniknya.

7. Anda ada satu tawaran pada produk anda dan nak berita ni tersebar cepat.

8. Kebiasaannya orang gunakan Fb Ads / Google Adwords untuk boostkan informasi tawaran.

9. Fb Viralism berfungsi HANYA apabila orang klik link yang anda wujudkan dari software fb viralism.

10. Kesan pada orang yang klik link ni, (orang ni dah tergoda dengan iklan anda), prospek customer akan diminta untuk Klik Like, kemudian Klik Share, Kemudian isi nama dan Emel SEBELUM berjaya grab offer yang anda berikan.

11. So, apabila prospek klik like dan share ->> kesannya kawan2 prospek akan nampak offer tu. Maka ia jadi viral gelombang pertama.

12. Apabila prospek customer isi nama dan emel, maka prospek customer akan selalu dapat emel follow up sehingga dia buat pembelian pada offer. Ini ialah gelombang kedua.

(jika anda tiada kemahiran follow up emel tak apa, data mereka disimpan untuk diguna pada masa akan datang).

13. Bagi yang memilih Samseng Facebook, propek pelanggan yang nak baca offer  di blog atau web anda perlu klik LIKE Page FB anda.

14. Maksudnya, Samseng FB bila anda install codenya, anda akan dapat like pada Fb page apabila prospek pelanggan nak baca offer pada web anda.

15. Fb Viralism pula totally works dalam sistem facebook.

16. Setakat ni ok ?

So, dah buat pilihan ?

More details di web mereka.

((( FB Viralism )))    ((( Samseng Facebook )))

Kerjaya bidang International Trade

Assalamualaikum.

1. Tajuk kita ialah International Trade.

2. Prinsip mudahnya ialah jual dan beli di peringkat global.

3. Di Malaysia tidak ada uranium (mungkin) , maka Malaysia membeli dengan Russia (contohnya).

4. Di Malaysia ada susu getah (ya), maka USA membeli dengan Malaysia (contohnya).

5. Aktiviti perdagangan ini tetap berlaku pada bila-bilazaman ekonomi.

6. Sewaktu negara A melonjak ekonominya, barangkali negara Z merudum ekonominya.

7. Namun permintaan barangan yang tidak dimiliki negara Z tetap berlaku.

8. Contoh yang paling terang dan jelas ada pada link berikut.

9. Pada link ini, anda akan belajar menjadi pemudahcara / konsultan bagi negara A dan Z.

10. Sounds interesting ?

11. Mungkinkah anda graduan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa yang sedang mencari peluang kerja / halatuju ?

Affiliate Graphic 2 
Klik sahaja pada icon hijau di atas atau link  ini.

Terima kasih kerana berminat dengan International Trade.

Wednesday, September 17, 2014

Cara Buat Grafik Cantik Tanpa Guna Photoshop

1. Hai. Dah cari gambar kat google tapi ada watermark ?

2. Atau diorang jual gambar tu pada harga mahal ?

3. Biasalah semua mencari rezeki dengan hasil seni masing-masing.

4. Aku dah jumpa solution yang membolehkan korang produce gambar cantik-cantik tanpa beli dengan harga mahal.

5. Berapa ringgit ? RM 50 je.

6. Serius, RM 50 je.

7. KOrang akan dapat software dan siap training lagi tau.

8. Ini gambar software buat grafiknya.


9. Letak ayat , letak gambar edit-edit dah siap.

10. Boleh buat hasil gambar dengan ayat korang sendiri macam gini.






(2015 update) Cara buat Apps di Android atau Iphone

(update) Jika mahu buat apps dengan cepat tanpa software :
baca di sini ->>> Guna MIT App Inventor

1. Okey ini best sebab aku nak share  cara buat mobile Apps.

2. Sifu Patric Chan kata, pasif income zaman sekarang ialah dari mobile apps.

3. Game Flappy Bird tahu kan ? Yang burung terbang lalu kat paip besi. Pastu susah gile nak lepas.

4. Owner game tu dapat income USD50,000 secara mingguan hasil dari iklan kat bahagian atas bawah game tu.

5. Pehh, senangnya buat duit.

6. Kalau korang bercita-cita nak buat dari mobile apps, korang sedang baca artikel yang betul.

7. Sama ada tujuan korang untuk buat apps cari income, buat apps untuk projek sekolah, politeknik, universiti, buat apps untuk perkenalkan syarikat atau buat apps untuk ambil order, korang dah ada kesedaran yang betul.

8. Antara sifu buat mobile apps yang ada kat Malaysia ni ialah tuan Nasrul Al Amri, dia tu owner apps Applikasi Doa Umrah tau  !



9. Ada juga sifu mobile apps yang buat untuk bisnes seperti apps Ainon Business School. Serius yang nak buat bisnes WAJIB dolod apps ni. Sifu buat program ni ialah En Rafique .




10. Fuh, gempak gempak kan diorang?

11. Sebenarnya, kat Google banyak web yang ajar wat Apps ni percuma. Contohnya mobile tuts.

12. Ini link untukAndroid Mobile SDK. Siap guna software FREE untuk download (Eclipse) : http://code.tutsplus.com/categories/android-sdk

13.Ini pula link untuk tutorial buat apps ni iPhone :

14. Aku dah try dah guna android tutorial.
Siap dolod Eclipse, install kat pc dan connect handphone.
Berjaya buat guna sample dengan apps gambar muka sendiri.
Hahah.

15. Untuk apps korang masuk dalam Google Play Store, ada yuran sket kena bayar dalam USD25 jer.

16. Kalo kat Apple Store dalam USD100 jer.

17. Tapi kalo korang nak buat apps dengan cara paling senang, ada caranya.

18. Tak payah install software.

19. Buat terus kat website.

20. Ini websitenya --> Buat software android di website 

21. Terus klik, drag and drop kat situ. Memang senang.

Klik lah klik lah. Tengah ade promotion sekarang ni.

Cuba yang free dulu.

[Terbaru! ]Cara Mudah Belajar Berenang untuk yang pemalu macam ai



1. Wow bestnya baby ni pandai berenang.

2. Kenapa dia rilek je dalam air ? Air tak masuk hidung ke ?

3. Huhu, aku yang tak geti berenang ni rasa jakun ya amat.

4. Ek leh, korang pun sama kan ?

5. Terjun swimming pool pastu berenang 1,2 meter pastu dah tak tahan nafas.

6. Hahah.

7. Apa kata start hari ni kita tanam azam untuk pandai berenang ?

8. Ye lah, kadang-kadang benda nak jadi, kita tak tahu bila perlu pakai skill berenang.

9. Macam cerita Korea, Doctor Stranger tu. Perisik beb kena pandai berenang.

10. Kita yang orang biasa ni mesti la belajar at least untuk family kita.

11. So, lately aku ada terbaca satu panduan untuk belajar berenang.

12. Yang bestnya dalam Bahasa Melayu, siap ada gambar lagi.

13. Nak gi kelas berenang susah sket la sebab maklumlah aku ni agak pemalu. Huhuh.

14. Cekidaut page brader ni. Dia mesti pandai berenang dari port Klang sampai Alaska. 






Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers