Friday, April 24, 2015

Cara buat apps android secara percuma di MIT App Inventor

Salam,

Dalam blog ni ada dinyatakan cara buat apps android pada post yang lalu.
(search ye)

Hari ni akan ditunjukkan 1 cara lain buat apps android secara free.

Budak-budak diploma buat projek semester akhir pun guna cara ni tau.

Diorang siap buat app kat pc then pindah ke smartphone, pastu connect dengan  microcontroller.

Cara dorang connect antara smartphone dengan microcontrolloer ialah guna bluetooth ataupun wifi.

Semua ni boleh dibuat dengan app MIT inventor ni.

MIT ni Institut Kejuruteraan Massachusets (spelling silap maaf ya).

Walaupun ia Institut tapi dia lagi power dari mana2 univesiti dunia ni dalam bidang kejuruteraan.

Student MIT ni boleh kata student paling genius dalam dunia bagi bidang kejuruteraan.,

So, diorang dah mudahkan cara buat apps di android guna platform diorang.

Apa yang korang perlu hanyalah akaun google iaitu gmail.

1. Pergi link ni : http://ai2.appinventor.mit.edu/

2. Login guna akaun gmail dan accept terms and regulation.

3. Dah boleh terus buat project android.

4. Ada tutorial mudah yang boleh belajar kat situ.

5. Camne nak pindahkan projek yang dah siap ke smartphone ?

6. Ada2 cara, Pertama. download apk dia dan save dalam smartphone. 
Kedua, sync terus guna wifi. Make sure tempat korang ada wifi antara PC dan smartphone

7. Setel dah.

8. Tutorial ni takde gambar sebab nak cepat tulis.

9. Kalau korang nak coaching cara buat apps di smartphone yang boleh sambung dengan microcontroller, boleh hantar wasap ke 0193190345, taip "nak coaching buat apps android".
Harga coaching ini ialah rm500. Buat apps dan connect terus dengan microcontroller terutama arduino.

10. Adios amigos pathos.

Ada modal bawah rm100 ?
Saya nak rekemen software buat apps secara drap dan drop.
ada free trial tau.
Klik sini ->>> software buat apps android cara drag n drop sahaja

Cara Tambah Follower Di Instagram

Sedang mulakan bisnes online di instagram ?

Ini panduan yang berguna untuk tambah follower dan buat sales.

1. Di Instagram , prinsipnya i follow you, you follow me.

2. Ataupun, i suka lihat post you, so i follow you.

3. Atau, i nak cari something, so i cari dekat hashtag.

4. Instagram adalah dunia budak muda sekarang ni.

5. Facebook adalah untuk akak-akak atau makcik-makcik yang dah ada anak.

6. Instagram untuk budak sekolah dan young executives.

7. Maka target umur mereka ialah antara 15 hingga 24 tahun, mostly perempuan.

8. Nak tau sebab ape henpon samsung note atau galaxy laku keras ? sebab skrin dia besar dan memang sedap nak selfie lepas tu upload kat instagram,.

9. Bila dah ramai gila bersosial kat situ, maka ramailah peniaga online yang pindah ke sana dari fb.

10. Oleh sebab facebook dah beli instagram dan whatsapp...Maka, sape yang ada facebook bolehlah dafatar instagram dari facebook.

11. Di sini ada satu teknik untuk tambah folower dengan berkesan, sambil2 jadi prospek bisnes tuan dan puan.

12. Mula mula buat fake profile kat facebook. khusus untuk meniaga.

13. Kemudian add seramai mungkin kawan yang ada minat terhadap produk yang tuan dan puan jual.

14. Teknik add friend berdasarkan places visited ada diterangkan lebih detail oleh geng Dragon.

15. Lepas dapat friend (orang malaysia ni, sapa2 pun diorang accept friend), maka korang login instagram guna facebook fake tadi.

16 Maka carilah di bahagian add friend di instgram yang ada link ke facebook. Add facebook friend dan berharaplah supaya mereka ada instagram.

17. Cara ni leceh tapi sangat targeted. Hmm satu trik ak dah kongsikan.

18. Actually ada 2, 3 trik lagi yang aku akan kongsikan.

19. Jika korang nak tau sambungannya, please wasap aku personal. Taipkan "sambung tips tambah follower di blog" ke 019 3190345.

20. Apabila korang buat ni, maka otometik aku akan bagi korang servis naikkan follower selama 24 jam secara percuma.

21. Boleh dapat antara 100 hingga 250 follower dalam sehari, kalau 10 hari ? dah 1000.
Kalau 20 hari ?

22. Haa apa lagi, wasap segera ya. Jika banyak permintaan, aku sambung post ni.

Adios amigos.

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers