Saturday, August 29, 2015

Cara Berniaga Di Instagram 2015 & 2016. Untuk orang baru nakbelajar.

Hai, semenjak duit RM di jatuh berdebuk, ramai pulak taknak buat Fb ads.

Katanya makin mahal.

Dan orang2 muda pun dah tak duduk kat dalam facebook.

Semua lari pergi instagram.



Aduhai, nak kena buka kedai di Instagram pulak.

Kena belajar benda baru.

Rileks, senang sahaja Instagram ni.

Asalkan ada handphone dan ada acc facebook, hari ni juga dah boleh buka kedai.

1. Download apps Instagram di Google Play Store ataupun Apple App Store.

2. Create acc dengan guna facebook login ID.

3. Siap !

4. Basically, Instagram ni atau IG ni ialah medan sosial bergambar.
Kalau twitter, lama sosial berdasarkan ayat status.

5. Sebuah gambar menceritakan 100 perkataan, kan ?

6. Market remaja berumur 12 hingga 25 tahun ada dalam IG. Mereka antara orang yang kuat shopping. Maklumlah mak bapak dah senang dan diorang pun dah kerja.

7. Jadi produk untuk pakcik makcik nenek atuk tak laku di IG ya.

8. Perkara pertama yang perlu kita buat ialah,
JANGAN JADIKAN IG ANDA KEDAI YANG JUAL SEMATA-MATA

Banyak dah client yang saya handle, kedai Ig dia semua nak jual, semua nak upload, takde pun ciri-ciri nak membantu buyer.

Orang pergi Ig sebab nak lepak lepak, orang kan tak suka jumpa salesman, insuranmen dan takafulmen.

SO, kita sebagai seller, kenalah bijak ambi hati. Barulah diorang jadi follower.

Sebab orang yang follow kita sahaja yang nampak status / gambar yang kita upload.

9. Kalau nak lebih faham, saya ada nak rekemen 1 video tutorial yang bagus.
Kalu suka belilah. 
Tengok video dan kalau nak tahu lagi, klik sini. haa sini.




Katakan lepas pandai belajar Instagram dan nambah follower yang targeted,

hubungilah orang di link bawah ni. 

www.instagram.com/tambahigfollower

Ada apa-apa nak tanya, komenlah kat bawah ya.

No comments:

Nak baca citer ni plak la..

Blog Widget by LinkWithin

USIA PERHUBUNGAN KAMI...

Daisypath Anniversary Years Ticker Daisypath Anniversary tickers